Gå till vanliga hemsidan
Daniel Andersson., Villa
Foto: Bildbyrån
Daniel Andersson och övriga Villaspelare får resultatbonus även i år.

Tisdag 26 Jun 2012 17:18

Villa allt rikare

Omsatte totalt 23 miljoner

Svensk bandys kapitalstarkaste klubb förstärker kassan ytterligare. Villa Lidköpings senaste säsong innebar en markant omsättningsökning och 600 000 kronor i vinst på tävlingsverksamheten. Därtill kommer ett överskott på den egna restaurangen i hallen.

Klubbens årsmöte gick i positiva tecken rakt igenom. Den sportsliga framgångarna (SM-silver) gav stora publikintäkter. Totalt 57 624 såg hemmamatcherna.
Villa Lidköpings bokslut för 2011-12 visade att omsättningen ökat till drygt 14,4 miljoner kr jämfört med 11,7 året innan. Överskottet blev 618 000 kr. Efter utbetalning av de resultatbaserade lönedelarna överförs 300 000 kr till föreningens egna kapital.
– Det här betyder att vi har möjlighet att gå vidare med utvecklingen av föreningen. Målet är att fortsätta öka intresset såväl publikt som intresset kring våra ungdoms-, junior- och seniorlag på en hög nivå. Detta finns också med i den femårsplan som styrelsen jobbat fram, säger Anders Fredriksson till klubbens hemsida.
Även för det helägda restaurangbolaget blev det en vinst och omsättningen ökade till 8,9 miljoner kr. Totalt omsätts 23,3 miljoner kronor i klubben.

Över 20 lag i seriespel
Över 20 lag var igång i seriespel. J 20-laget var ytterst nära SM-final, men föll snöpligt mot Edsbyn i andra semifinalens slutskede. För klubben är könsfördelningen också viktig. Damlaget har spelat i division I och flickverksamheten bedrivs tillsammans med Lidköpings AIK. Sommarbandyskolan är ett annat lyckat inslag och lockade över 200 ungdomar från hela Norden. Även i år är intresset stort för sommarbandyskolan som genomförs under två veckor i juli.