Gå till vanliga hemsidan
Foto: Kenta Jönsson
Andreas Eskhult

Torsdag 14 Jun 2012 08:47

Eskhult hoppar av

"Jag vill inte mörka mer"

Siriusstjärnan Andreas Eskhult har tröttnat på att vänta på avtal med klubben och bekräftar indirekt att Sirius är ett elitserielag med problem.
– Jag vill inte hålla på och mörka mer, säger Eskhult, som hoppar av sitt uppdrag i klubbens ledningsgrupp.
Sirius ordförande Jan Sjonemark tycker däremot att klubben har läget under kontroll.

Exlandslagsmannen saknar avtal med Sirius även som spelare.
– Just nu vet jag inte hur det blir. Jag har jobbat mot att det ska ha varit klart, och vi var överens för tre månader sedan. Men jag har fortfarande inte fått något eget avtal från Sirius, varken spelaravtal eller anställningsavtal, säger Eskhult till unt.se.
Sirius har bara åtta spelare under kontrakt till kommande säsong och saknar samtidigt huvudtränare.
Eskhult har sedan i våras ingått i klubbens ledningsgrupp och bl a arbetat med spelarrekrytering. Nu har tröttnat på att vänta på att få klart med ett avtal.
– Jag kunde köpa läget ett tag, men nu har det gått så långt och jag kan inte vara med och jobba förrän jag vet om jag själv ska vara med och spela och veta att jag får ersättning för det jobb jag lägger ned. Det går ett tag, men inte hur länge som helst, säger Eskhult.
Samtidigt känner han ett ansvar mot spelartruppen.
– Många har stannat lite på grund av mig, och det snack vi har haft, och jag vill spela med dem. Men jag kan inte blunda för hur situationen ser ut.

”°Vi har koll på läget”
Sirius bandyordförande Jan Sjonemark tycker inte att det någon kris:
– Jag tycker att vi i princip har koll på läget. Vi har Olle Gabrielsson som tränare och ska hitta en lösning ihop med honom.
– på spelarsidan är läget som det är men vi kommer att lösa de här frågorna innan sommaren, säger Sjonemark till Radio Uppland.
Han räknar med Eskhult i laget.