Gå till vanliga hemsidan
Skutskär målglädje
Foto: Larsgöran Svensson
Det kan bli fortsatt målglädje på Skutskärs IP.

Onsdag 6 Jun 2012 11:22

Ny bandyis i Skutskär redan i vinter?

Chanserna att Skutskär åter ska få konstfrusen bandyis har ökat markant.
I måndags meddelade Upplands Idrottsförbund att man höjer bidraget till ny konstfrusen bandybana på Skutskärs IP till 400.000 kronor.

Klubben hade tidigare beviljats högst 170.000 kronor från Riksidrottsförbundets anläggningsfond, men det bidraget ersätts alltså nu med drygt det dubbla beloppet.
- Vi får inte tappa fler anrika anläggningar och föreningar. Bandybanan i Skutskär är viktig och vi kommer att göra vad vi kan för att stötta Skutskärs IF Bandy i deras projekt, säger Dag Söderberg, distriktsidrottschef i Uppland.

Tekniska lösningen klar
– För Skutskärs IF Bandyklubb är detta ett mycket positivt besked. Upplands Idrottsförbunds tydliga ställningstagande och deras generösa bidrag ger tyngd åt ärendet och är ett kvitto på att vi i föreningen har ett hållbart koncept, säger Sören Sandström, ordförande.
Klubben har i nuläget ytterligare ansökningar liggande för handläggning hos fonder som kan vara tänkbara finansiärer. Parallellt arbetar klubben även vidare med annan finansiering. Den tekniska lösningen är klar, och om fler bitar faller på plats i fråga om finansiering finns det viss möjlighet att kunna bygga en ny konstfrusen bana redan till kommande säsong.

Banan stängdes 2009
Den konstfrusna bandybanan i Skutskär invigdes den 19 november 1961 och var den tredje i Sverige efter banorna i Västerås och Uppsala. 2009 beslutade den politiska majoriteten i Älvkarleby kommun att stänga banan av ekonomiska skäl, och kylanläggningen revs. Klubben med anor från 1915 lämnades åt sitt öde och har under de tre senaste säsongerna bedrivit sin verksamhet i Sandviken eller på naturisbanan i Skutskär när vädret har varit tillräckligt kallt.