Gå till vanliga hemsidan
Foto: Kenta Jönsson
Patrik Nilssons två snabba mål i den andra halvleken blev matchavgörande mot Bollnäs.

Fredag 13 Jan 2012 20:45

Hammarbyseger med ”en man mer”

- Vänersborgs slutspelsdröm lever

Ett Bollnäs som efter 20 minuter ådrog sig matchstraff för att ha använt tolv spelare på isen, och därför fick spela i 70 minuter med tio spelare, var nära kvittering i slutskedet av bortamatchen mot Hammarby. Hemmalaget höll dock undan, vann med 4-3 och inkasserade två viktiga poäng i den raffinerat jämna slutspelskampen. Tvåpoängare blev det också för Edsbyn och Vänersborg.

På Zinkensdamm utbröt förvirring när domare Jonas Kandell, tidigt i matchen visat det röda kortet till Bollnäs och Samuli Helavuori efter att man använt tolv spelare på isen. Bollnäs fick därefter fullföra matchen med bara tio spelare, vilket förändrade matchbilden då hälsingelaget fick prioritera defensiven.

Men det var först efter pausvilan och ställningen 2-2 som det numerära överläget gav utslag, och Patrik Nilsson - på allvar tillbaka efter sin knäskada, slog in såväl 3-2 och 4-2 bakom Timo Oksanen. Men ett tappert kämpande Bollnäs tog sig tillbaka in i matchen och en sen reducering av Juho Liukkonen gjorde att slutminuterna blev en gastkramning där hemmalaget trots allt redde ut stormen och kunde vinna med 4-3, inför 3659 åskådare.

Segrar för Vänersborg och Edsbyn
Vänersborg har inte gett upp slutspelet och kan nu efter två raka segrar, och mycket viktiga poäng se uppåt i tabellen. I kvällens match besegrades Kungälv med 5-2 där Joakim Hedqvist slog in sitt första elitseriemål i Vänersborgströjan.

Målen ramlade in i strid ström i Dina Arena där Edsbyn skaffat en 5-2 ledning efter en sprakande första halvtimme där bägge lagen visade offensiv vilja. Men ett Kalix, som för kvällen spelade med endast två avbytare var utan chans när hemmalaget skruvade upp tempot och kunde vinna med 10-4, där såväl Jonas Edling som Mattias Hammarström blev tremålsskyttar för Edsbyn.