Gå till vanliga hemsidan
Kampuoja, Kungälv
Foto: Bildbyrån (arkiv)
Markus Kumpuoja matchhjälte efter fyra mål mot Hammarby.

Söndag 9 Jan 2011 17:44

Kungälv slog decimerat Hammarby

Broberg starkast i Hälsingederbyt

Markus Kumpuoja med fyra mål blev matchhjälte när Kungälv besegrade gästande Hammarby i tv-matchen. Hammarby saknade Patrik Nilsson och Olov Englund och kom till spel med bara en avbytare. Slutresultatet blev 7-4 efter 2-1 i paus.
Broberg besegrade Edsbyn med 6-4. Broberg var starkast i första halvlek och hade 5-2 i paus. I andra halvlek var Edsbyn vassast men kom aldrig närmare än 5-4.

Slutspelshoppet lever
Segern betyder att Kungälv fortfarande har stor chans till en slutspelsplats.
Hammarby hade flera målchanser i första halvlek, som spelades i lågt tempo. Men oskärpa i avslutningarna och bra målvaktsspel av Kungälvs Pertti Virtanen gjorde att gästerna fick gå till pausvila med underläge.
Och medvind i andra halvlek hjälpte inte. Första kvarten i andra halvlek bjöd på fyra mål, två till varje lag.
Matchavgörande blev en sekvens med dryga kvarten kvar. Hammarbyspelarna förväntade sig en hörna och protesterade. Kungälv kontrade och skaffade sig en hörna, som Markus Kumpuoja slog in. Sista tio minuterna bjöd på tre straffar, flera Hammarbyutvisningar och grinigt spel. Slutresultat 7-4.

Grovt matchstraff för Daniel Liw
Broberg var klart bäst i första halvlek. Ledning med 5-2 efter två mål av både Joakim Hedqvist och Ted Bergström.
Men Edsbyns Mattias Hammarström reducerade två gånger till 5-4 i andra halvlek och matchen stod och vägde.
Brobergs Vadim Arhipin gjorde 6-4 och laget fick lite andrum. Edsbyn pressade och hade flera hörnor, dock resultatlösa.
Slutet blev stökigt. Daniel Liw i Edsbyn fick grovt matchstraff för olämpligt uppträdande.
Brobergs vinst betyder att laget avancerade till fjärdeplatsen, ett poäng före femman Edsbyn. Edsbyn har dock en match mindre spelad och klart bättre målskillnad.

Bollnäs övertygade mot Västerås
Matchen mellan Bollnäs och Västerås var jämn i halvtid, 2-2. Men Bollnäs inledde andra halvlek bäst. Tre mål på åtta minuter avgjorde matchen. Bollnäs utökade sedan ledningen och vann andra halvlek med 5-0. Slutsiffrorna blev 7-2. Bollnäs hade flera matchvinnare. Per Hellmyrs svarade för ett mål men låg bakom mycket av Bollnäs anfall. Linus Forslund svarade för tre mål och en assist. Mikko Lukkarila blev tvåmålsskytt.