Johan Esplund
Foto: Bildbyrån
Johan Esplund är fri spelare efter säsongen i Zorkij.

Torsdag 16 Aug 2012 19:30

Esplund och Villa går skilda vägar

Johan Esplund och Villa Lidköping är överens om att gå skilda vägar. Johan har köpt loss sig från sitt kontrakt med Villa, där det återstod två år efter denna säsong som fixstjärnan spelar med Zorkij.

– Villa Lidköping hade som mål att Johan skulle hyras ut av föreningen till Zorkij kommande säsong men Johan var bestämd i sin önskan att få lösa ut sitt kontrakt med föreningen, säger Villas klubbchef Jonas Johansson.
– Johan har betytt oerhört mycket för Villa Lidköping och den utveckling klubben gjort under senare delen av 2000-talet. Vi skiljs som vänner och det finns inga hard feelings mellan parterna.
Jonas Johansson tror och hoppas att Johan kommer att dra på sig Villatröjan i framtiden.
Johan Esplund:
- Jag har spelat i Villa sedan jag var 17 år med uppehåll för spel i Ryssland under några perioder. Villa känns lite som min moderklubb och Lidköping kommer alltid att vara ”hemma” för mig.
- Men för min egna personliga del så kände jag att jag ville känna mig fri och att få ta den tid jag vill på mig efter denna säsong innan jag beslutar mig för vad jag skall göra i framtiden. Det kan bli fortsatt spel i Ryssland eller så spelar jag i Sverige.

Kommentarer från Disqus