Foto: Kenta Jönsson
Magnus Berglund (t h) lämnar Sirius. Olle Gabrielsson är däremot tänkt i en tränarroll även i fortsättningen.

Tisdag 19 Jun 2012 16:04

Berglund lämnar Sirius

"Förtroendeklyfta hos spelarna"

Turbulensen i Sirius får nu till följd att heltidsanställde klubbchefen Magnus Berglund lämnar föreningen.
Berglund tvingas bort, uppger unt.se.
– Alla drar inte åt samma håll, säger Bergkund själv.

På Sirius hemsida ger Magnus Berglund sin syn på situationen och de reaktioner han fått på förra veckans debattinlägg kring läget i Sirius och svensk bandy allmänt.
- Jag har tagit del av många positiva reaktioner internt i föreningen, från delar av marknaden och en hel del från bandysverige. Trots detta känner jag att det inte finns tillräcklig uppslutning i det framtidscenariot. Delar av marknaden och delar av föreningen ser andra saker. Uppdraget är så pass tufft så att jag vet att det behövs nära en hundraprocentig uppslutning och inte minst att alla drar åt samma håll för att lyckas, något som inte finns. Därför väljer jag att kliva av mitt uppdrag, säger Berglund till hemsidan.

”Förtroendeklyfta"
Sirius Bandys ordförande Janne Sjonemark är otroligt ledsen över den uppkomna situationen.
- Att Berglund nu väljer att kliva av har jag förståelse för då vi är överens om att hans situation är ohållbar. Att Magnus har lagt för lite tid i A-laget det senaste året har skapat en stor förtroendeklyfta hos spelartruppen. Däremot är jag besviken på att våra inre angelägenheter diskuterats i media, säger Sjonemark till hemsidan.

Kommentarer från Disqus