Målilla
Filip Fransson och Daniel Gustavsson - två vassa målskyttar som är klara för Målilla.

Onsdag 9 Maj 2012 14:04

Skyttekungar till Målilla

Förra säsongen gjorde Daniel Gustavsson och Filip Fransson 80 poäng tillsammans i division 1. Säsongen 2012/13 spelar båda i Målilla Bandy som siktar på att nå allsvenskan.

28-årige Daniel ”Glasan” Gustavsson har i många år varit en av Skirö/Nävelsjös bästa spelare, säsongen som gick den absolut bästa. Moderklubben är Vetlanda BK och där var han med och spelade hem inte mindre än fyra SM-guld under tiden som junior.
Daniel inledde bandykarriären som ytterhalv, men flyttades för fyra år sedan upp som anfallare. Det har blivit total succé. Den senaste säsongen producerade han 46 poäng (30+16) och var med det med i toppen i poängligorna. Säsongen innan vann Daniel skytteligan i division 1 med 36 fullträffar.

Juniorguld med Vetlanda
Snart 20-årige Filip Fransson har också han Vetlanda BK som moderklubb och var 2011 med och spelade hem SM-guldet i J20 till VBK.
Den gångna säsongen gjorde han stor succé med Öjaby IS i division 1 och bokfördes där för 26 mål. Detta är dock en sanning med modifikation. Den korrekta summan är istället 31 mål. Men eftersom Öjaby tilldömdes segern i en match mot Tjust blev Filip av med fem mål från den matchen och som därmed inte finns med i den officiella statistiken.
– Vi är väldigt stolta över att kunna presentera Daniel och Filip som nyförvärv i Målilla Bandy. De kommer att tillföra den spetskompetens och vinnarinstinkt som så väl behövs för att lyckas i en lång serie, säger Målillas sportchef Linus Johansson.

Kommentarer från Disqus