Sverige
Foto: Bildbyrån
Jubel förgäves? Kazakstan lämnar in protest efter semifinalen.

Lördag 4 Feb 2012 18:37

Protest mot Sverige inlämnad

- Mossberg inte anmäld till matchen?

Kazakstan förlorade semifinalen mot Sverige med minsta möjliga marginal. Nu griper man halmstrået för att trots allt ändå kunna spela VM-final på Medeo imorgon.

Enligt sportlive.kz (Sportlive Kazakstan) har en protest inlämnats till det internationella bandyförbundet där man pekar på att Daniel Mossberg inte skulle varit anmäld till semifinalen. Det råder dock delade meningar om protesten kommer från kazakiskt eller ryskt håll.

Ryska bandyförbundets Andrej Fomin observerade detta inför den tredje perioden, men efter en överläggning mellan domaren Andrej Tokmanov och den norske matchinspektören fick Mossberg klartecken att spela vidare, trots att han enligt Fomin inte skulle varit anmäld till matchen.

Sportlive.kz uppger att protesten behandlas av FIB under kvällen och att om Sverige fälls i ärendet, kan en diskvalificering vara aktuell som påföljd. Samma sportssajt uppger också nu på kvällen att det slutgiltiga domen ska offentliggöras kl 5.00 imorgon bitti (svensk tid), vilket är en timme före annonserad avslagstid i bronsmatchen (!).

Källa:
Sportlive.kz

Kommentarer från Disqus