Stefan Erixon
Foto: Martin Henriksson
Stefan Erixon - Tremålsskytt mot Kazakstan där Sverige imponerade.

Tisdag 31 Jan 2012 16:00

Sverige numret större än Kazakstan

- Effektivt Sverige imponerar

Ett försvarsmässigt kompakt och effektivt Sverige vann också den tredje matchen i årets VM-turnering. Trots att ett energifyllt Kazakstan, påhejat av en efterlängtad hemmapublik, stundtals inte alls var ofarligt och visade att man tagit ytterligare ett steg till årets turnering kunde Sverige vinna med klar marginal och imponerade i sin första riktiga värdemätare.

Kazakstan har storsatsat inför hemma-VM och har i laget fem nya ryska spelare som fått tillstånd att representera värdlandet lagom till VM. Det var också kazakerna som öppnade piggast och närmade sig det svenska målet vid flera tillfällen utan att få hål på ett tätt Sverige.

Då Kazakstan inte förvaltade sina chanser var Sverige hypereffektiva varav gårdagens 100-jubilant Stefan Erixon gav Sverige en 2-0 ledning efter ett straff- och hörnmål. Sverige utnyttjade sina chanser och skaffade innan pausvilan en 5-0 ledning och det var inte ett resultat som speglade matchbilden under halvlekens första del.

– Vi får vara jättenöjda med 5-0 i paus. De har inte gjort mål, men de kör på och är inte alls ofarliga. Vi får ligga i för att freda oss, sade dagens tremålsskytt Stefan Erixon till TV10 i halvtidsvilan.

Solid svensk defensiv en nyckel
Hemmanationen stod upp bra och visade potential, men en solid och tät defensiv satte effektivt stopp för kazakerna som inte mäktade med att tråckla sig igenom det kompakta svenska försvaret som agerade med stor auktoritet, vilket bådar gott och lär bli en nyckel inför mötet med Ryssland på torsdag. Detta samtidigt som man utnyttjade sina lägen och var blixtsnabba i omställningsspelet, tog vara på motståndarnas misstag och var effektiva på fasta situationer.

På en, även idag, dålig is rann svenskarna ifrån till slutresultatet 9-1 trots att tempot och kvalitén sjönk eftervart. Tremålsskytt i matchen blev Stefan Erixon, medan Daniel Andersson och Christian Mickelsson stod för två - varav den sistnämndes 5-0 var en delikatess på halvtennis. Per Hellmyrs och Ted Bergström slog in de övriga två svenskmålen.

Väntad rysk och finsk seger
Det blev väntade storsegrar för såväl Ryssland som Finland under förmiddagen, svensk tid. Ryssland med 16-1 mot ett, till synes uppgivet Norge. Finland väntade en knapp halvtimme, i underläge 0-1 innan man trampade i en högre växel och till slut kunde vinna med 7-1 mot USA.

Målen:
0-1 Stefan Erixon (11), 0-2 Erixon (19), 0-3 Per Hellmyrs (23), 0-4 Daniel Andersson (27), 0-5 Christian Mickelsson (41), 0-6 Andersson (53), 0-7 Ted Bergström (55), 1-7 Vyacheslav Bronnikov (57), 1-8 Erixon (83), 1-9 Mickelsson (90)

Kommentarer från Disqus