Christoffer Edlund mot Villa
Foto: Palle Edström
Christoffer Edlund fick Villapubliken att tystna när han gjorde raka mål (4-4 blev 4-7) i andra halvlek.

Tisdag 18 Jan 2011 21:05

Edlund tystade 4000

Sandviken vände 1-4 till storseger

4-1-ledning efter 20 minuter räckte inte för Villa Lidköping mot Sandvikens AIK. Serieettan stod för säsongens vändning och åkte hem med en 11-5-seger.
Svängde gjorde det också i flera av kvällens andra matcher, där IFK Vänersborg upphämtning från 1-5 till slutresultatet 5-5 var det mest anmärkningsvärda.

4000 åskådare upplevde ett lyckorus när Villa vände ett tidigt 0-1-underläge till 4-1 på tio minuter i första halvlek. Hemmalaget fick utdelning på sin vassa skridskoåkning.
Men SAIK kom tillbaka och kvitterade till 4-4 innan pausvilan och i andra halvlek var det SAIK för hela slanten. Christoffer Edlund tystade hemmapubliken när han gjorde tre raka mål (fem totalt) fram till 4-7. Resten blev en transportsträcka.
Villa hade inget vapen mot SAIK:s lagmaskin där Daniel Mossberg också visade bra form inför stundande VM.

Vänersborg kvitterade i slutsekunderna
I Vänersborg hade ett defensivt Västerås lite flyt som gick till pausvila med ledning 2-1. Hemmalagets Andreas Bergwall brände en straff vid 1-1 och strax efteråt sköt VSK:s Michael Carlsson ett skott som styrdes in via en hemmaskridsko.
Samma Carlsson gjorde sedan 1-3 i andra halvlekens första minut. Västerås gick fram till 1-5 och det såg avgjort innan Vänersborg inledde sin spurt. Det slutade med att Petter Andersson på volley sköt 5-5 i tredje övertidsminuten – det sista som hände i matchen.
En viktig poäng för Vänersborg i kampen för nytt kontrakt – men också för Västerås i jakten på att behålla slutspelsplatsen.

Halv skräll av Tillberga
Tillbergas 5-5 i Bollnäs får ses som en överraskning, men det var väldigt nära en skräll. Västerås andralag(?) ledde med 5-2 med en dryg kvart kvar. Ville Aaltonen satte 5-5 på tennis i 90:e minuten efter förarbete av Pär Törnberg. I förlängningens slutskede missade sedan Per Hellmyrs ett jätteläge.

Kommentarer från Disqus